Lasă un comentariu

Uleiul vegetal uzat POLUEAZǍ

ONG Mare Nostrum doreşte să sublinieze importanţa unei corecte informări a populaţiei cu privire la efectele nocive ale uleiului vegetal uzat, ca urmare a declaraţiei apărute în publicaţia Cuget Liber, referitoare la incidentul petrecut în data de 19 septembrie pe Bd. 1 Decembrie 1918. În declaraţia respectivă, se afirma faptul că uleiul rezidual aflat pe partea carosabilă nu este dăunător pentru mediul înconjurător, acesta fiind biodegradabil.

Timp de 9 luni de zile, Mare Nostrum a desfăşurat “Campania de conştientizare a populaţiei privind necesitatea colectării uleiului vegetal uzat”. Scopul acesteia a fost de a creşte gradul de informare a populaţiei şi a factorilor interesaţi, cu privire la modul în care uleiul rezidual este dăunător atât sănătăţii umane, cât şi mediului. A fost prima campanie de acest gen la nivelul judeţului Constanţa, iniţiată ca urmare a conştientizării efectelor nocive ale acestui tip de deşeu.

 Prin prisma acestei campanii, Mare Nostrum doreşte să evidenţieze faptul că uleiul vegetal uzat este nociv. În acest scop, Mihaela Cândea, director executiv ONG Mare Nostrum, afirmă faptul că: “Nu dorim să supărăm pe nimeni prin această rectificare. Nu este un afront personal, ci doar o necesitate imperativă de a informa corect cetăţenii cu privire la efectele nocive ale uleiului vegetal uzat asupra mediului. Nu ne exprimăm părerea ca să contrazicem pe cineva, ci doar să scoatem în evidenţă cât de dăunător este acest deşeu. Pe toată durata campaniei amintite, am încercat să aducem în atenţia constănţenilor importanţa colectării selective a uleiului rezidual, la fel cum se întâmplă şi în cazul altor tipuri de deşeuri. Din 2010 tot spunem, şi vom continua să spunem, faptul că uleiul vegetal uzat POLUEAZǍ”, a declarat Mihaela Cândea, director executiv ONG Mare Nostrum.

Chiar şi pornind de la ipoteza că uleiul vegetal uzat nu este dăunător mediului, simplul contact dintre un anumit tip de deşeu şi sol poluează în diverse moduri. Orice compus de natură lipidică, chiar dacă se degradează, se descompune în anumite etape care implică existenţa unor compuşi potenţial poluatori”, a mai declarat Manuela Samargiu, preşedinte ONG Mare Nostrum.

MARCELA ROMAN

RESPONSABIL PR

ONG MARE NOSTRUM

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: