2 comentarii

„Educaţia – Piatră de temelie pentru întreaga viaţă“

Fundaţia „Callatis“ şi Cabinetul Parlamentar al deputatului Zanfir Iorguş, alături de Asociaţia Profesorilor „Educaţia la timpul viitor“, Asociaţia Părinţilor „Şcoala copilului meu“ şi Asociaţia Elevilor „Juventa 2011“ au organizat duminică, 2 octombrie a.c. evenimentul „Educaţia – Piatră de temelie pentru întreaga viaţă“.

Întâlnirea, prilejuită de sărbătorirea Zilei Educaţiei (5 octombrie) a reprezentat, după cum a subliniat dr. Laura Condur, preşedintele Fundaţiei „Callatis“, o „invitaţie la dialog, din dorinţa de a face ceva constructiv pentru elevii, cadrele didactice şi părinţii din Mangalia, pentru că educaţia reprezintă, în cele din urmă, societatea în ansamblu“.

La manifestare au participat cadre didactice de la toate instituţiile de învăţământ din Mangalia, alături de părinţi şi elevi. Cadrele didactice au avut ocazia să împărtăşească atât punctele „tari“ ale unităţilor şcolare din care fac parte (profesori foarte bine pregătiţi, rezultate şcolare deosebite etc), cât şi pe cele slabe (o bază materială precară, proiecte de extindere a spaţiului şcolar abandonate de actuala administraţie, lipsa unui dialog cu autoritatea publică locală, dar şi alocarea, din partea primăriei, a unor sume derizorii pentru învăţământul din oraş).

În cadrul discuţiilor despre educaţie s-au stabilit, drept prioritare, la nivel local, două etape principale: o strategie pe termen mediu şi lung, în domeniile învăţământului, culturii şi sportului, precum şi componentele proiectului: cea educaţională, de sănătate şi cea socială.

Deputatul Zanfir Iorguş a punctat faptul că, o dată cu noua Lege a Învăţământului, dar ţinând cont şi de descentralizarea administraţiei publice, este absolut necesară o strategie nouă de abordare a educaţiei din Mangalia: „Este vorba despre o stategie strict a cadrelor didactice, gândită de acestea şi dusă la îndeplinire tot de ele şi care va fi impusă şi autorităţii publice locale. Numai astfel această strategie pe termen mediu şi lung va putea să rămână în vigoare, indiferent de conducerea politică a oraşului. Colectivele de lucru ce vor derula acest proiect vor beneficia de ajutorul experţilor din cadrul Cabinetului Parlamentar, al Inspectoratului Şcolar Judeţean şi al Guvernului României“.

Din colectivele de lucru stabilite în cadrul dezbaterilor fac parte educatori, învăţători şi profesori: Daniela Itu (Grădiniţa nr. 3), Victoria Radu (Grădiniţa „Callatis“), Adriana Popescu (Şcoala „Gala Galaction“), Mihai Ionescu (Şcoala nr. 3), Adrian Vărgatu (Colegiul Economic), Livia Costache (Liceul „Callatis“) etc.

Anunțuri

2 comments on “„Educaţia – Piatră de temelie pentru întreaga viaţă“

  1. Cum ajuta? Simplu – cu vorbe de duh!!! Domnule deputat, ne-ati taiat salariile, ne-ati blocat recuperarea banilor pentru care avem decizii definitive in instanta – cu alte cuvinte GUVERNUL ESTE PRIMUL CARE NU RESPECTA LEGILE SI INSTANTELE DIN ROMANIA (dar daca eu as fura un ou as ajunge sa fac ani grei de puscarie, dar ei nu patesc nimic pentru ca au condamnat la saracie mii de oameni!!!)- ne-ati dat o Lege a Educatiei in care ordinea beneficiilor este ELEV-PARINTE-CADRU DIDACTIC dar ordinea responsabilitatilor este exact inversa, ati bulversat un intreg sistem educational, e varza si nici voi nu stiti unde este coada si de unde incepe… Lasati-ne in pace, vorbele nu ne mai alina! Vreti sa scapati de noi, suntem incomozi si vreti sa va plangem pe umar??? TUPEU FANTASTIC!!! Ati vorbit numai despre Tusac, nimic altceva, faceti politica in alta parte, domle…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: