Lasă un comentariu

Taranistii isi iau maine, cu executorul judecatoresc, sediul castigat in instanta

Taranistii isi vor reocupa, maine, 14 octombrie, sediul de pe Bulevardul1 Decembrie 1918. Acestia vor merge, cu un executor judecatoresc, pentru a elibera spatiul pe care Protoieria Mangalia l-a pierdut in instanta. Sâmbătă, 28 martie 2009, ţărăniştii constănţeni au fost nevoiţi să îşi susţină adunarea Biroului Permanent Local pe trotuarul din faţa sediului PNŢCD, intrucat angajatii primariei schimbasera, cu de la sine putere, incuietorile PNTCD Mangalia. Mentionam ca, pe 2 februarie 2009, taranistii din Mangalia primisera o hotarare de consiliu prin care li se prelungea contractul de inchiriere, insa la aceeasi data primarul nu mai dorea sa recunoasca Consiliul Local.

Liderul filialei constantene, Tudorel Chesoi, declara, la vremea respectiva: „Incredibil, nu credeam să mai apuc să văd astfel de sechele comunisto-ceauşiste în România zilelor noastre. Sute de mii de ţărănişti au suferit în puşcăriile comuniste, au luptat pentru libertatea celor care acum fac aceste abuzuri. Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu, Ion Diaconescu, Ion Raţiu, sunt nume de care ar trebui să se ruşineze aceşti oameni. Acuzăm atitudinea tovarăşului Mihai Claudiu Tusac, care nu a înţeles că vremurile comuniste au apus“.

In momentul in care taranistii incepusera sa castige teren in instanta,  la un an distanta, pozitia oficiala a preotului paroh de Mangalia, Iulian Rotaru, a aparut pe site-ul oficial al primariei: „Nu se poate să îşi bată joc de preoţi, este scandalos! Suntem peste 60 de clerici, la care se adaugă personal civil, nu putem fi plimbaţi cu cortul pentru câţiva membri ai unui partid pe cale de dispariţie! Avem acte importante, arhivă de documente, magazie de materiale… unde le vom duce?! Poate domnul Ciupercă nu are cunoştinţă de acea hotărâre de consiliu sau doreşte să ne bruscheze, dar nu vom pleca până nu se va găsi o soluţie viabilă, de lungă durată!”, a precizat preotul-paroh Iulian Rotaru. (mangalia.ro).
Ca o coincidenta trista, taranistii din Mangalia isi vor reocupa sediul la o zi dupa inmormantarea liderului lor spiritual, Ion Diaconescu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: