Lasă un comentariu

Fundatia VIER PFOTEN va desfasura o campanie de sterilizare gratuita de caini si pisici pe teritoriul municipiului Mangalia

Sterilizarile si castrarile din campania ”Stop Abandonului” se vor derula in Biobaza Mangalia, un adapost de animale fara stapan din subordinea Primariei. Echipa VIER PFOTEN va fi compusa din 6 membri, intre care doi medici veterinari, si va asigura prinderea, sterilizarea, deparazitarea, marcarea cu crotal si returnarea animalelor.

Pe parcursul celor trei saptamani (17 octombrie – 16 noiembrie), medicii veterinari vor steriliza circa 500 de animale, efortul financiar al Fundatiei VIER PFOTEN fiind estimat la suma de 10.000 de euro.

 Primaria Mangalia va asigura cazarea echipei si motorina necesara deplasarii pe teren. Potrivit sefului Biobazei Mangalia, Dr Lucian Milosan, cele mai multe sterilizari vor viza cainii din curti, principala sursa a animalelor fara stapan de pe strazile orasului. Acesta estimeaza ca, in Mangalia, numarul total al cainilor cu stapan este de circa 4.000. Acelasi numar se pastreaza si in cazul cainilor maidanezi.

 ”Primaria a adoptat in septembrie un nou Regulament, in baza caruia putem sa actionam. Acesta prevede ca toti proprietarii de caini fara pedigree sau fara un carnet de sanatate care sa demonstreze ca sunt de rasa sunt obligati sa-si sterilizeze animalele pana in martie 2012. In caz contrar, acestia vor fi amendati cu sume intre 400 si 800 de lei. Vom merge pe puterea exemplului. Daca un vecin va lua amenda, atunci toata strada se va conforma”, a declarat Dr Lucian Milosan.

 Potrivit acestuia, in luna martie a anului viitor va fi absolut necesara repetarea campaniei de sterilizari pentru a putea fi tinut sub control numarul cainilor.

 In prezent, Biobaza Mangalia sterilizeaza lunar circa 50 – 60 de animale fara stapan, numar insuficient pentru a rezolva problema cainilor maidanezi.

(Vier Photen Romania)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: