Lasă un comentariu

Pentru că bătaia de cap este foarte mare, iar banii puțini, mai mulți recenzori din Mangalia s-au retras, după ce au fost instruiți

Deși, inițial, s-au grăbit să devină recenzori foarte mulți șomeri, pensionari ori angajați ai statului, aceștia fiind atrași de salariul de 700 lei, pe care îl vor lua la sfârșitul recensământului, o parte s-au retras, deja. Motivele sunt date de ghidul stufos pe care trebuie să-l învețe pentru a ști cum să formuleze întrebările din chestionare, precum și de complexitatea acestora. De asemenea, recenzorii sunt nemulțumiți de durata mare de timp în care trebuie să ia la întrebări fiecare familie în parte, având în vedere faptul că este vorba despre 8 chestionare. Din cei 2.782 recenzori la nivelul judetului, pentru Mangalia au fost alocati 159.

Recensământul se va desfășura în perioada 20 – 31 octombrie ac, fiind coordona de Institutul Național de Statistică ce a precizat că datele culese vor fi confidențiale. Persoanele care vor refuza sa colaboreze cu recenzorii riscă sancțiuni contravenționale între 2.000  – 5.000 de lei. Cetățenii aflați pe teritoriul României care nu au fost chestionați, se pot prezenta la primărie, la comisia de recensământ până la data de 31 octombrie ac, pentru a furniza informațiile necesare. Recensământul este primul care are loc dupa aderarea României la Uniunea Europeană.

Potrivit chestionarelor, trebuie precizat, printre altele, numărul complet al persoanelor din locuință, inclusiv persoanele prezente, persoanele temporar absente, precum și cele plecate pentru o perioadă îndelungată. În același timp, va fi mentionat și motivul absenței acestora.
Referitor la clădire, trebuie prezentate informații despre forma de proprietate a imobilului și numărul de camere. Alte întrebări se referă la reabilitarea locuinței, la tâmplăria ferestrelor, la instalația de alimentare cu apă, la deținerea unui closet și la modul de încălzire a locuinței.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: