Lasă un comentariu

Eveniment dedicat Zilei Mării Negre, organizat de Fundaţia „Callatis“

Duminică, 30 octombrie, la sala de conferinţe a Sanatoriului Balnear Mangalia a avut loc o manifestare dedicată sărbătoririi Zilei Internaţionale a Mării Negre, sugestiv intitulată „Protejaţi marea!“. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia „Callatis“ şi a cuprins un simpozion dedicat Zilei Internaţionale a Mării Negre (31 octombrie), alături de inedite expoziţii de fotografie, creaţie literară, desen/pictură şi media.

În calitate de membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară de Cooperare Economică la Marea Neagră, preşedintele fondator al Fundaţiei „Callatis“, deputatul Zanfir Iorguş, a subliniat cele trei direcţii de abordare a creşterii importanţei regiunii Mării Negre, ce începe să fie privită ca o „euroregiune“: „Prima perspectivă din care este privită această zonă o reprezintă poziţia strategică a Mării Negre, de legătură între nord şi sud, între est şi vest, magistralele de petrol şi gaze, rutele de transport şi rutele comerciale. O a doua abordare o constituie poziţia României, ţară cu ieşire la Marea Neagră şi obiectivele noastre – cooperarea economică regională, politicile de mediu, creşterea schimburilor economice şi comerciale, precum şi realizarea Autostrăzii inelare a Mării Negre şi dezvoltarea magistralelor maritime. Trebuie, de asemenea, să identificăm în ce măsură Mangalia şi noi, cetăţenii, putem profita de faptul că municipiul nostru este într-o poziţie strategică, cu ieşire la mare, precum şi de faptul că suntem al doilea oraş al României la Marea Neagră“.

Cei peste 100 de elevi de la toate instituţiile şcolare din Mangalia, ale căror lucrări literare şi artistice au fost expuse în cadrul concursului „Protejaţi Marea!“ au fost răsplătiţi cu diplome şi premii. Juriul a fost format din Mariana Iorguş, reprezentantul Fundaţiei „Callatis“, contraamiral Petrică Stoica, din partea Ligii Navale, Emilia Dabu, preşedintele Clubului „Solteris“ şi membru USR, pictorul Karl Robert Perko şi jurnalistul Steliana Bajdechi. „Obiectivul concursului a fost acela de conştientizare şi de menţinere a interesului opiniei publice şi, în special a tinerei generaţii, asupra necesităţii conservării ecosistemelor naturale“, a arătat dr. Laura Condur, preşedintele Fundaţiei „Callatis“.

Pe tot parcursul întâlnirii, invitatul special, Orchestra Teatrului Naţional de Operă şi Balet Constanţa a încântat auditoriul cu arii celebre.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: