Lasă un comentariu

Premiera Editia de Sud: Prefectul va ataca hotararea de triplare a pretului gigacaloriei la populatie

În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc astăzi, prefectul Claudiu Iorga Palaz a declarat că va ataca preţul gigacaloriei la Mangalia. Asta dacă, spune Palaz, nu este vorba despre o „eroare de redactare“ a procesului verbal a şedinţei de consiliu din luna septembrie, când nouă dintre consilieri locali – Bogdan Maganu, Gheorghe Mazâlu, Mihai Voicu, Daniel Slăvescu, Bogdan Filip, Constantin Filimon, Dănuţ Moldovan, Marian Crăciun şi Ioan Negrea – au decis, la propunerea edilului Mihai Claudiu Tusac, triplarea preţului la gigacalorie. „La Mangalia s-a ajuns la unul dintre cele mai mari preţuri la gigacalorie din România. Şi alte primării de municipii au aceleaşi probleme, dar primarii vor să îşi ajute cetăţenii şi nu aruncă miliarde pe lucruri neimportante“, a afirmat Palaz.

Prefectul spune că „primarul Tusac, după bunul lui plac, a decis să piardă procesul pe care Consiliul Local Mangalia îl avea cu societatea furnizoare de căldură. Acesta a decis să nu îşi mai susţină cetăţenii şi nu a mai facut recurs la acest proces şi a introdus imediat un proiect de hotărâre de majorare a gigacaloriei, în loc să lupte până la capăt. Pentru aceşti cetăţeni, uitaţi de primar, am decis să să fac o notificare“, a mai adăugat Palaz.

În final, prefectul judeţului a declarat că va ataca hotărârea de majorare a preţului gigacaloriei, de la 165 de lei la 567 lei, în momentul în care i se va arăta procesul verbal de şedinţă: „Aştept să văd acest proces verbal, pentru că hotărârea nu putea fi aprobată cu nouă consilieri din 19 (orice taxă se referă la buget *), iar secretarul primăriei ştie acest lucru. În acest caz hotărârea va fi atacată imediat. Este posibil să fie vorba şi despre o eroare de transcriere a secretarului“, a conchis Claudiu Iorga Palaz.

 

* Legea 215, art. 45:

(2) Se adoptă cu votul majorităţii consilierilor locali în funcţie următoarele hotărâri ale

consiliului local:

a) hotărârile privind bugetul local;

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: