2 comentarii

Premiera Editia de Sud: Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate, în cazul domnului Mihai Claudiu TUSAC

Agenția Națională de Integritate a constatat, în cazul domnului Mihai Claudiu TUSAC, Primar al Municipiului Mangalia (Județul Constanța), în urma procedurilor de evaluare, următoarele:

– încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților;

– indicii referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declarații, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal al României.

Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010, referitoare la înștiințarea persoanelor evaluate, domnul Mihai Claudiu TUSAC fiind informat, prin adresa nr. 87536/G/I.I./25.11.2010 (confirmare de primire din data de 30.11.2010), despre declanșarea procedurii de evaluare. La data de 21.01.2011, apărătorul ales al domnului Mihai Claudiu TUSAC s-a prezentat la sediul Agenției Naționale de Integritate, ocazie cu care a luat cunoștință de informațiile și datele cuprinse în dosarul de evaluare. Prin intermediul adresei nr. 116039/G/I.I./26.10.2011, domnului Mihai Claudiu TUSAC i-au fost aduse la cunoștință elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 09.11.2011, domnul Mihai Claudiu TUSAC a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

În urma evaluărilor demarate la data de 17.11.2010, s-au constatat următoarele:

1. domnul Mihai Claudiu TUSAC s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 03.11.2008 – 24.06.2009, respectiv, în perioada 26.07.2008 – 24.06.2009, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Primar al Municipiului Mangalia (Județul Constanța), cât și calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia în Adunarea Generală a Acționarilor a S.C. RAJA S.A. Constanța și a S.C. „Administrarea Parcului Industrial Mangalia” S.R.L., încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. 1, lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările și completările ulterioare.

La data de 19.06.2008, a fost validată alegerea domnului Mihai Claudiu TUSAC în funcția de Primar al Municipiului Mangalia (Județul Constanța).

Prin Hotărârea nr. 151 a Consiliului Local al Municipiului Mangalia, la data de 03.11.2008, domnul Mihai Claudiu TUSAC a fost desemnat în calitate de reprezentant al Consiliului Local Mangalia în Adunarea Generală a Acționarilor a S.C. RAJA S.A. Constanța.

Prin Hotărârea nr. 50 a Consiliului Local al Municipiului Mangalia, la data de 26.07.2008, domnul Mihai Claudiu TUSAC a fost desemnat în calitate de reprezentant al Consiliului Local Mangalia în Adunarea Generală a Acționarilor a S.C. „Administrarea Parcului Industrial Mangalia” S.R.L.

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, deoarece, conform dispozițiilor art. 87, alin. 1, lit. f) din Legea nr. 161/2003, funcția de primar și viceprimar, primar general și viceprimar al Municipiului București, președinte și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu funcția de reprezentant al unității administrativ – teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăți comerciale de interes național.

2. indicii referitoare la posibila săvârşire de către domnul Mihai Claudiu TUSAC, Primar al Municipiului Mangalia (Județul Constanța), a infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 292 din Codul Penal al României, întrucât, în declarația de interese depusă la data de 16.06.2009, nu a menţionat calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia în Adunarea Generală a Acționarilor a S.C. „Administrarea Parcului Industrial Mangalia” S.R.L. și a S.C. RAJA S.A. Constanța.

Domnul Mihai Claudiu TUSAC nu a menţionat în declarația de interese, depusă la data de 16.06.2009, calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia în Adunarea Generală a Acționarilor a S.C. „Administrarea Parcului Industrial Mangalia” S.R.L. și a S.C. RAJA S.A. Constanța.

Având în vedere cele de mai sus, s-au dispus următoarele:

– constatarea stării de incompatibilitate a domnului Mihai Claudiu TUSAC, Primar al Municipiului Mangalia, Județul Constanța;

– sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, cu privire la posibila săvârşire de către domnul Mihai Claudiu TUSAC, Primar al Municipiului Mangalia (Județul Constanța), a infracţiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită conform prevederilor art. 292 din Codul Penal al României.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcție sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicția de 3 ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 9 noiembrie 2011

Anunțuri

2 comments on “Premiera Editia de Sud: Comunicat privind constatarea stării de incompatibilitate, în cazul domnului Mihai Claudiu TUSAC

  1. Du-te si lasa-ne ca ma ai putin si ne vinzi si pe noi, pentru bani nu ai D-zeu!!!Tigan imputit vedeate-as in faliment nenorocitule,tu si cu sleata ta de hoti si ingamfati,

  2. De cand ai fost numit primar, ai fost intr-un continuu duel cu toata lumea din primarie.Te-ai gandit numai la propriile interese; asfaltat/ti-ai bagat bani in cont prin firme capusa,ai facut lucrari pe banii cetatenilor inutile. Au ramas strazi care arata ca o ,,ulita” (langa bl 17-negru-voda), fac acest drum la liceul industrial si sunt numai gropi si noroaie ca la tara. Ma intrebam cred ca cei din zona nu platesc impozite si,,,sunt penalizati sa inoate in mocirla !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: