Lasă un comentariu

INSTANȚA DE JUDECATĂ ÎL OBLIGĂ PE FOSTUL PRIMAR CLAUDIU TUSAC LA PLATA AMENZII APLICATE DE PREFECT

Tribunalul Constanța a respins recursul formulat de Claudiu Tusac împotriva deciziei prin care în ședința publică din 10.05.2011 Judecătoria Mangalia a respins plângerea formulată de acesta în contradictoriu cu Instituția Prefectului, în dosarul 5101/254/2010 ce are ca obiect procesul-verbal de contravenție încheiat de prefect ca umare a refuzului primarului Mangaliei de a furniza informațiile solicitate pentru organizarea Recensământului populației și al locuințelor 2011.

Claudiu-Iorga Palaz: “În urmă cu un an, în calitate de președinte al Comisiei județene de organizare și desfășurare a recensământului, am constatat faptul că Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară se afla în imposibilitatea de a finaliza centralizarea și prelucrarea datelor statistice din cauză că, din situația la nivelul județului Constanța lipseau informații privind nomenclatura stradală și numerele administrative, precum și ortoftoplanul, pe care ar fi trebuit să le furnizeze primăria Mangalia. În ciuda adreselor repetate prin care l-am atenționat pe primarul de-atunci, Claudiu Tusac, asupra afectării grave a demersului național de colectare a datelor, acesta s-a sustras îndeplinirii sarcinilor care-i reveneau în calitate de președinte al comisiei municipale. Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale, am constatat contravenția și i-am aplicat amenda de 1000 lei, pe care a contestat-o în instanță. Iată, însă, că atât Judecătoria Mangalia, cât și Tribunalul Constanța au decis că am procedat corect, au respins pângerea lui Tusac și-l obligă să plătească în bugetul de stat amenda pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu.”

 Nr. 140/CP/25.11.2011                                                                                  Cancelaria Prefectului

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: