Lasă un comentariu

Zilele Şcolii Pecineaga, prima ediție

Astăzi și mâine la Pecineaga se desfăşoară prima ediţie a  Zilelor Şcolii Generale din comună. Dimineață, la festivitatea de deschidere a manifestărilor  au fost prezenți primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan, seful Cabinetului Parlamentar al deputatului Colegiului 5, Dana Constantinescu, fostă elevă a școlii sărbătorite, cadre didactice, părinți, reprezentanți ai generațiilor trecute, personalități locale. 

În deschiderea programului, directoarea instituţiei de învăţământ, prof. Loredana Stoian a declarat că organizarea acestei prime ediții a Zilelor Școlii Pecineaga se dorește să devină tradiție, astfel ca și anii următori, elevii și cadrele didactice de aici să fie aniversate. ”Întâlnirea de astăzi este o bucurie atât pentru cei care au studiat la această școală, cât și pentru elevii aflați, în prezent, pe băncile școlii. Este o întâlnire în care voioșia da mâna cu nostalgia, pe de o parte invitații bucurându-se de prilejul pe care îl oferă această acțiune, iar pe de altă parte, aceștia depănând amintiri frumoase din perioada în care erau colegi. Am dorit să creăm o legătură strânsă între generațiile trecute și cele actuale. Nu-i putem uita, însă pe cei care, de-a lungul anilor, ne-au susținut, astfel ca școala să arate foarte bine, iar condițiile oferite elevilor să fie la un nivel cât mai ridicat. Astfel, unul dintre cei care, în repetate rânduri, a oferit bani pentru o serie amplă de reabilitări este deputatul Colegiului 5, Zanfir Iorguș, un colaborator și un prieten pe care ne putem baza oricând”, a precizat directoarea școlii.

Prezent la această întâlnire festivă, în calitate de fiu al comunei, cunoscutul jurnalist Mihai Bocai a lansat volumul de versuri ”Amintirea Câmpiei”, ce a apărut la Editura Metafora. În semn de recunoștință, având în vedere că s-a născut și i-au fost îndrumați primii pași în viață la Pecineaga, autorul Mihai Bocai a oferit tuturor celor prezenți câte o carte cu autograf. Din programul acțiunii au mai făcut parte poveştile comunei şi ale şcolii care i-au avut protagoniști pe foșii elevi și dascăli. De asemenea, invitații au avut prilejul să admire o expozitie de fotografii în care erau imortalizate generaţiile de elevi şi cadre didactice ale Şcolii Generale Pecineaga. Tot în prima zi a festivităţii, au fost organizate concursuri interactive pentru elevi la mai multe discipline, au avut loc demonstraţii sportive şi un program artistic ce a cuprins un recital de dansuri greceşti. 

Pe data de 30 noiembrie, în ultima zi a aniversării, invitaţii vor avea prilejul să urmărească un spectacol oferit de Ansamblul Folcloric „Tradiţii Dobrogene”, din Pecineaga și va fi prezentată o nouă expoziţie de fotografii intitulată „Ferma mea veselă”. Nu în ultimul rând, va fi expus proiectul realizat de elevii Şcolii Pecineaga în colaborare cu o instituţie similară din Turcia, ce are ca scop promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor populare ale ambelor ţări.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: