1 comentariu

Gheața din locuințe, ”dăruită” de autorități, ne-a îmbolnăvit la propriu!

Sute de cazuri de răceală și viroză respiratorie, înregistrate la început de iarnă

Frigul de afară, dar mai ales din locuințe a determinat creșterea alarmantă a cazurilor de răceală și viroză respiratorie, în condițiile în care vârful acestora era atins abia în perioada decembrie – martie. Astfel, sute de copii și adulți au luat cu asalt cabinetele medicilor de familie și secțiiile de Urgențe ale spitalului, activitatea acestora fiind dată peste cap. Cadrele medicale spun că abia mai fac față solicitărilor și că situația se va acutiza în perioada următoare când temperaturile de afară vor fi mult mai scăzute. ”Înregistrăm, zilnic, numeroase afecțiuni specifice sezonului rece, roșu în gât, viroze respiratorii și chiar pneumonii. Pe lângă tratamentul specific, pacienții nu trebuie să se expună la frig, iar dacă nu au încotro, trebuie să se îmbrace adecvat. La fel de important este şi felul în care ne hrănim. Alimenaţia sănătoasă are un rol foarte important, aceasta să fie bazată pe proteine, legume şi fructe. Mişcarea, dar şi odihna, au rolul lor în prevenirea afecțiunilor de sezon” a declarat dr. Cristina Ivan.

Medicii mai recomandă pacienților, în cazul apariției simptomelor de răceală, să se prezinte la cabinete pentru a primi tratamentul necesar.

În ceea ce privește sfaturile specialiștilor, dacă alimentația bazată pe legume, fructe, carne slabă, sucuri naturale, ceaiuri este destul de ușor de pusă în practică, cel ce se referă la evitarea frigului devine imposibil, în condițiile în care locuințele celor branșați la sistemul centralizat de încălzire s-au transformat în iglu-uri!

A început campania de vaccinare împotriva gripei

 

De puțin timp, a debutat campania de vaccinare gratuită antigripală pentru sezonul

2011-2012. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanţa au declarat că se vor distribui peste 100.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. ”Ca în fiecare an, la începutul campaniei vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat, adică cele cu vârste peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi personalul medical. Într-o primă etapă au fost aduse de la București peste 8.000 de doze de vaccin antigripal pe care Direcţia de Sănătate Publică le-a achiziționat, acestea fiind, deja, împărțite personalului medical care lucrează în secţiile cu risc major, cum ar fi Anestezie, Terapie Intensivă, Pediatrie, maternităţi, secţiile din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase, la personalul din Unitatea de primiri Urgenţe, la personalul de pe Ambulanţă. De asemenea, dozele vor ajunge şi la copiii şi vârstnicii bolnavi cronic şi care necesită acest vaccin cu prioritate. Urmează într-o etapă viitoare să primim și alte doze de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătăţii pe care le vom repartiza în tot judeţul. În total vorbim de 100.000 doze de vaccin antigripal necesar întregului judeţ Constanța. La Mangalia, vor primi, în primul rând, doze, unitățile sanitare, Căminul de Bătrâni, cabinetele medicilor de familie, distribuirea făcându-se prin intermediul Biroului local de Sănătate Publică” a declarat, dr. Constantin Dina, managerul DSP Constanța.

Anunțuri

One comment on “Gheața din locuințe, ”dăruită” de autorități, ne-a îmbolnăvit la propriu!

  1. Care autoritati?! Vorbiti de parca ar mai fi ceva autoritati in localitate!!! Nu mai conduce nimeni orasul, nu-si mai asuma nimeni nimic, inclusiv Sorin Andrei. A fost ales viceprimar, cu atributii de primar, unde este el? se ascunde sau ce face? sa ia fraiele in mana sa se apuce de treaba! De ce a acceptat functia daca nu este in stare?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: