Lasă un comentariu

„ROMÂNIA SUNTEM NOI” – Concurs şi spectacol la LICEUL TEORETIC “CALLATIS”

A devenit deja o tradiţie ca, în fiecare an, Ziua Naţională a României să fie sărbătorită cum se cuvine de elevii Liceului Teoretic “Callatis”. În cinstea evenimentului, Consiliul Şcolar al Elevilor, condus de Simona Iordache, împreună cu profesorii Alina Mărginean, Elena Pădureanu şi Silvia Cuseac au organizat un concurs tematic pentru a stimula elevii să înveţe istoria patriei. Astfel, pe data de 30.11.2011, în incinta Liceului Teoretic “Callatis”, s-a desfăşurat concursul “România suntem noi” – ediţia I, la care au participat 70 de elevi, dovedind şi în scris patriotismul lor.

Câştigătorii au fost premiaţi în cadrul spectacolului dedicat Zilei Naţionale a Marii Uniri de la 1 Decembrie, organizat tot de Consiliul Şcolar al Elevilor împreună cu aceiaşi profesori, pe data de 02.12.2011 în sala de festivităţi a liceului. Ansamblul folcloric “Plai de dor” împreună cu Lisa Opriş, Alina Dragomir şi alţi elevi talentaţi ai liceului ne-au făcut clipa mai frumoasă, oferindu-ne nouă şi câştigătorilor un moment artistic inedit. Totodată, pe holurile liceului au fost expuse desene reprezentative, contribuind la frumuseţea evenimentului sărbătorit. Premiile concursului au fost obţinute de Popa Roxana – locul I, Roşcănianu Georgeta – locul II şi Vîlcu Vlad – locul III.  Deşi s-a aflat la prima ediţie, concursul “România suntem noi” s-a bucurat de succes în rândul elevilor care au fost încântaţi să participe.

O altă competiţie dedicată aceluiaşi eveniment a fost Cupa “1 Decembrie” la fotbal, la care au participat 13 echipe, câştigătoare fiind echipa clasei a XI-a C.

De asemenea, în cadrul acestor manifestări complexe dedicate Zilei Naţionale a României, a fost inaugurat la Liceul Teoretic “Callatis” primul cerc “CULTUL EROILOR” din Mangalia. Dl profesor Emil-Corneliu Ninu, el însuşi preşedinte al Subfilialei Mangalia a Asociaţiei Naţionale “Cultul Eroilor”, s-a arătat emoţionat de a fi reuşit să convingă o mână de elevi inimoşi să facă pasul afirmării lor într-o acţiune  de voluntariat: 17 elevi ai clasei a IX-a C. Era visul dumnealui de a reînvia o tradiţie, ce-şi avea punctul de plecare într-o adresă  a “Ministerului Instrucţiunii. Direcţia Învăţământului Primar”, către toate revizoratele şcolare judeţene, cu nr. 127116, semnată de şeful biroului, F. Theodorescu, circulară înregistrată de către dl revizor şcolar al Constanţei, Vasile Helgiu, cu nr. 3893/05 februarie 1921, în care se făceau următoarele precizări: „Domnule Revizor, cu mari sacrificii şi graţie organelor militare, s-au  înfiinţat Casele de Educaţie Naţională şi Societatea „Mormintele Eroilor”, cu scopul de a lumina satele şi a dezvolta cultul morţilor  neamului, izvor al atâtor virtuţi”. Cultul Eroilor neamului trebuie să se  afle, pur şi incandescent, în fiecare din noi şi să fie scos la lumină, ca recunoştinţă faţă de cei care şi-au dat viaţa, de-a lungul istoriei neamului, pentru împlinirea unor idealuri naţionale.

Inaugurarea Cercului „Cultul Eroilor CALLATIS” a fost, astfel,  definitiv legată de comemorarea Zilei Naţionale a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Invitat la inaugurare, dl comandor de aviaţie Pavel Oţelea i-a felicitat pe adolescenţii dornici de a-şi arăta stima şi preţuirea faţă de un trecut glorios, reprezentat de nume de neuitat în cartea de istorie a poporului, dar şi de cei care l-au făcut să devină înălţător pentru urmaşi. O acţiune, aşadar de pionierat, ce se cere urmată de cât mai mulţi şcolari şi elevi !

Manifestările au culminat cu depunerea unei coroane de flori la Monumentul Eroilor din centrul municipiului, pe data de 1 Decembrie, ca semn de preţuire a eroilor neamului.

Preşedinte al Consiliul Şcolar al Elevilor,

Simona Gabriela Iordache        

             

 

                         Director,                                                                          Consilier de imagine,

               Prof. Maria Livia Costache                                                            Prof. Peghi Marcu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: