Lasă un comentariu

Sarbatoarea de Craciun, la Liceul Teoretic „Callatis”

Liceul Teoretic „Callatis“ a găzduit miercuri, 21 decembrie a.c., cea de a doua ediţie a „Sărbătorii de Crăciun“, organizată de elevii instituţiei de învăţământ. Invitaţi speciali ai evenimentului au fost deputatul Zanfir Iorguş, Liliana Becheru, preşedintele „Asociaţiei Părinţilor Liceului Callatis“, Mariana Iorguş, reprezentantul Fundaţiei „Callatis“, Emilia Dabu, preşedintele Clubului Artelor „Solteris“ Mangalia şi membru USR, artistul plastic Karl Robert Perko.

În deschidere, deputatul Zanfir Iorguş şi Asociaţia Părinţilor de la Liceul „Callatis“ i-au premiat pe elevii care s-au făcut remarcaţi, la nivel local şi naţional, în diferite competiţii, concursuri şi olimpiade.

Directorul instituţiei de învăţământ, prof. Livia Costache, a prezentat şi două dintre concursurile inedite ce s-au desfăşurat în ultimele săptămâni la „Callatis“. Primul dintre acestea l-a constituit o expoziţie-concurs de brazi de Crăciun, la care au participat 23 de clase din cadrul Liceului Teoretic „Callatis“. Brazii, împodobiţi de elevii fiecărei clase participante, au fost declaraţi, cu toţii, câştigători şi premiaţi în egală măsură.

O a doua competiţie, intitulată „Martor la tradiţii“, se află la a doua ediţie şi a fost iniţiat de prof. Vianora Avădanei şi prof. Ramona Buzea. Este vorba despre un proiect regional, înscris în calendarul Ministerului Învăţământului, această a doua ediţie fiind derulată în colaborare cu alte patru ţări. Proiectul a fost derulat cu sprijinul Fundaţiei „Callatis“ şi a cuprins trei secţiuni: măşti tradiţionale româneşti, icoane pe sticlă şi creaţie literară.

În continuare, elevii tuturor claselor de la Liceul „Callatis“, începând cu cei din învăţământul primar şi terminând cu liceenii, au prezentat programe artistice ce au cuprins colinde, dansuri specifice sărbătorii Crăciunului, dar şi melodii din repertoriul internaţional şi adaptări după poveşti.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: