3 comentarii

Armata a sarbatorit Ziua Principatelor in Garnizoana Mangalia. Restul orasului a uitat complet de aceasta sarbatoare…

O singura coroana a fost depusa astazi, la Monumentul Eroilor, locul in care, de ani de zile, se reaminteste jertfa tuturor soldatilor romani ce s-au sacrificat pe campurile de batalie, de-a lungul istoriei. Ziua Unirii Principatelor Romane a disparut de pe „harta” sarbatorilor” din Mangalia. Cum primaria nu a organizat nicio manifestare cu aceasta ocazie, iar partidele politice probabil s-au gandit ca au nevoie de aprobare pentru a comemora Ziua Micii Uniri, centrul urbei a ramas la fel de posomorat si trist asa cum ne-au obisnuit autoritatile locale de ceva vreme, probabil aflate inca in „doliu” dupa demisul edil Tusac.

La polul opus, Garnizoana Mangalia a sarbatorit cum se cuvine Ziua Unirii Principatelor Romane, dar la ea „acasa”, asa cum o face de cateva luni incoace. Sala de festivitati a unitatii a gazduit un spectacol de poezie, cantec si dansuri, oferit de cadre militare, dar si de Cercul Militar Mangalia. La finalul acestuia ofiteri, soldati, invitati si copii au incins o hora mare in centrul unitatii.

 

 

Reclame

3 comments on “Armata a sarbatorit Ziua Principatelor in Garnizoana Mangalia. Restul orasului a uitat complet de aceasta sarbatoare…

  1. Orasul nu a uitat, am sarbatorit alaturi de copiii nostri in scoli, gradinite etc, dar nu a venit nimeni sa ne filmeze, noi nu suntem interesanti decat cand iesim in strada. Nu ne jigniti! Aceasta zi nu a fost niciodata uitata in invatamant! Iar de iesit nu am iesit ca destul am inghetat in casa, unde sa mai scot copiii afara! Si apoi: de ce se depun coroane? Nu a murit nimeni la 24 ianuarie 1859! Cel mult se pot depune flori la monumentele celor care au contribuit la Mica Unire, la monumentul unirii (unde exista), dar nu COROANE! NU A MURIT NIMENI! Din cauza ca toti depun coroane la statuia lui Cuza, copiii imi spuneau ieri ca acest domnitor a murit cand a facut unirea! NU MAI DEPUNETI COROANE LA ANIVERSARI! E jenant sa nu stiti ca la ziua cuiva duci o floare nu o coroana!

  2. si tu unde ai pus floarea aia?

  3. pana acum s-au depus de toate administratiile coroane la astfel de evenimente.dintr-o data e o prostie si uitam de eroii care au cazut la datorie pentru noi si care merita macar cu aceste ocazii sa fie amintiti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: