Un comentariu

”Tusac are interdicție să mai aspire la scaunul de primar timp de 3 ani!”

Curtea Constituţională a decis la data de 25 ianuarie ac că Legea privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în 2012 este neconstituţională. Acest lucru înseamnă că în prima duminică a lunii iunie ac, ne vom alege primarii, iar pe 18 noiembrie 2012, vom vota parlamentarii.

Vestea că alegerile locale vor avea loc la începutul verii a stârnit, la Mangalia, oraș greu încercat în ultima perioadă de timp, diverse reacții. Pe de o parte, informatia nu le-a căzut bine pesediștilor cărora le-ar fi convenit de minune să mai stea în Primărie până la toamnă, timp în care ar fi continuat să ne ofere doar distracții inutile și costisitoare pe timp de criză.  Pe de altă parte, membrii PDL s-au bucurat foarte mult că vor începe campania electorală mai repede, având în vedere dorința acestora ca cetățenii Mangaliei să revină la normalitate și să iasă din haosul în care se află din 2008.

Referitor la decizia magistraților Curții Constituționale, vicepreședintele PDL, Paul Foleanu a declarat: ”Pentru Mangalia, este cea mai bună soluție. Cred că orașul s-a săturat de domnia mediocră a lui Tusac. Sunt sigur că cetățenii Mangaliei vor avea maturitatea necesară, peste 4 luni, să-și aleagă un primar și o echipă de consilieri responsabili, care să vindece orașul de traumele cauzate de echipa PSD”.

Puncte de vedere similare le au și reprezentanții PC, PRM și PNȚCD Mangalia care, în ultimii trei ani, au avut mult de suferit din cauza administrației Tusac, cu toate că primele două partide i-au fost aliate fostului edil, în al doilea tur de scrutin al alegerilor locale ce au avut loc în luna iunie a anului 2008.

În aceeași zi de 25 ianuarie, Curtea de Apel Constanța decidea că fostul primar, Claudiu Tusac este incompatibil. ”Din punct de vedere legal, Claudiu Tusac este un subiect închis și mă refer la posibilitatea de a mai candida pentru funcția de primar la Mangalia. Prin raportul ANI, i s-a stabilit faptul că, timp de 3 ani, are interdicție de a mai candida la funcția de primar. Prin soluția pronunțată de Curtea de Apel Constanța, această situație a fost tranșată definitiv și executoriu. Posibilitatea de a ataca cu recurs această sentință există, însă la Înalta Curte de Casație și Justiție, nu mai devreme de toamna acestui an. În concluzie, nu mai putem vorbi despre vreo posibilitate ca Tusac să mai candideze la Primărie”, a declarat consilierul local PDL, Paul Foleanu.

1 comments on “”Tusac are interdicție să mai aspire la scaunul de primar timp de 3 ani!”

  1. oooo,ce veste minunata!!!!
    de asta am scapat.

Lasă un comentariu