2 comentarii

Manifestări culturale de calitate, incluse în programul din acest an al Clubului ”Solteris”

Anul 2011 a fost plin de satisfacții pentru scriitoarea Emilia Dabu, președintele Clubului Artelor „Solteris” și vicepreședintele USR, filiala Dobrogea. Astfel, cartea lansată anul trecut, „Însemnul divin”, i-a adus două participări importante la evenimente de prestigiu și anume Festivalul „Zile și nopți de literatură”, ediția a X-a Mangalia, respectiv Festivalul Internațional al poeților din Balcani, ediția a V-a, ce a avut loc la Brăila. „Să faci parte din echipa ce reprezintă România, a fost, pentru mine, un vis frumos, care sper să continue și pe mai departe. Am avut ocazia să cunosc marea cultură a lumii, mari scriitori. Mulțumesc Bunului Dumnezeu că mi-a oferit aceste clipe de neuitat”, a declarat poeta Emilia Dabu.

Pentru anul ce a început, Clubul Artelor „Solteris” a creionat agenda manifestărilor culturale, începând de la lansări de carte, până la vernisaje de pictură și diverse recitaluri. Pe data de 15 ianuarie, când anivesăm nașterea poetului de geniu Mihai Eminescu, Clubul „Solteris” a organizat acțiunea „Ziua Culturii Române. Mihai Eminescu, Floare Albastră”.

Pentru luna februarie sunt programate lansarea cărții de proză scurtă „Clepsidra fermecată”, semnată prof. Adina Lozinschi, lansarea cărții scrise de George Șerban „Secvențe 4. Constantin Scarlat, Scafandrul și marea”.  

În luna martie va avea loc o altă lansare de carte, un volum de versuri, „Iubirea ca o flacără-n rostogolire”, scris de Sorin Roșca, membru USR, filiala Dobrogea. Pe data de 31 martie, va fi organizat un spectacol, devenit tradiție, dedicat poetului Nichita Stănescu. Sub genericul „În dulcele stil clasic”, va fi prezentată o expoziție colectivă de pictură, în cadrul căreia își vor expune cele mai recente lucrări Marcela Dabu, Mioara Iancu Bratosin, Nicolae Găgeanu și Cristian Petică.

Reclame

2 comments on “Manifestări culturale de calitate, incluse în programul din acest an al Clubului ”Solteris”

  1. Multumim pentru harul ce-l aveti si generozitatea de-a imparti cu noi lucruri frumoase prin ce scrieti.Va dorim sa fiti sanatoasa, sa puteti sa ne bucurati mai departe cu minunata prezenta. Ne faceti cinste ca locuiti in orasul nostru .

  2. Felicitari pentru faptul ca sunteti singura care organizati actiuni culturale in orasul nostru! Si nu in ultimul rind, felicitari pt faptul ca ajutati oamenii care vor sa se afirme in domeniul cultural!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: