Lasă un comentariu

CLAUDIU-IORGA PALAZ: SINGURA SINCOPĂ CARE MAI TREBUIE DEPĂŞITĂ ESTE EMITEREA ORDINELOR DE PLATĂ DE CĂTRE PRIMĂRIA MANGALIA

Ca urmare a discuţiilor purtate în cursul acestei zile de prefectul Claudiu-Iorga Palaz cu reprezentanţii SC Callatis Therm SA, societatea de producţie şi distribuţie de energie termică a facturat astăzi către Primăria Municipiului Mangalia avansul de 1.500.000 lei pentru energia termică furnizată şi avansul de 335.650 lei pentru subvenţia conform OUG 69/2011.

Claudiu-Iorga Palaz: „SC Callatis Therm SA a înţeles că banii veniţi de la Guvernul României trebuie folosiţi exclusiv pentru furnizarea energiei termice pentru populaţie, nu pentru a acoperi datorii mai vechi. Acum nu trebuie decât ca Primăria Mangalia, care are aceşti bani, să emită ordinul de plată. Precizez că încă de ieri Rompetrol Rafinare (Petromidia) aşteaptă ca SC Callatis Therm SA să trimită cisternele pentru a le livra combustibilul necesar. Din punctul meu de vedere, singura sincopă care mai trebuie depăşită este emiterea ordinelor de plată de către Primăria Mangalia”.

Prefectul a mai declarat, in cadrul unei conferinte de presa, faptul ca viceprimarul Filimon nu i-a mai raspuns la telefon inca din cursul acestei dimineti. Mai mult, Palaz considera rezilierea contractului cu „Callatis Therm” drept „un gest iresponsabil, deoarece aceasta reziliere nu poate fi facuta unilateral decat in urma deciziei Curtii de Arbitraj International de pe langa Camera de Comert. „Omul (Constantin Filimon n.r.) habar nu are ce face la Mangalia. Nu stie nici macar „pasii” legali ce trebuie urmati. In ce baza va prelua ADPP-ul centralele?“

Mai mult, spune prefectul, Filimon i-ar fi trimis o adresa in cursul dupa amiezii, dupa conferinta de presa „cu cantec” tinuta ba la sediul Primariei Mangalia, ba in plina strada, in fata „Callatis Therm”, in care ii solicita instituirea starii de urgenta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: