1 comentariu

Proiectul Iorguş pentru Mangalia: 165 de lei gigacaloria şi proiect european cu pompe de căldură!

Zanfir Iorguş a fost, ieri, confirmat de preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru, ca fiind candidatul formaţiunii la primăria Mangalia. Cu această ocazie, într-o conferinţă de presa, Zanfir Iorguş şi-a prezentat, pe scurt, principalele atuu-uri pe care le are faţă de contracandidaţii săi şi, anume, o serie de strategii – pentru sistemul de termoficare, pentru turism, locuinţe pentru tineri locuri de muncă şi pentru persoanele aflate în situaţii defavorizate – menite sa readuca orasul la adevarata lui valoare.

Cea mai importantă problemă a Mangaliei, căldura, urmeazasă fie rezolvată printr-o soluţie inovatoare. Astfel, primăria va realiza un proiect de încălzire alternativă, cu pompe de căldură care folosesc izvoarele de ape termale sub presiune din Mangalia. Proiectul, ce va demara imediat după preluarea administraţiei publice, va fi finalizat din fonduri europene şi locale şi va aduce preţul mediu de producţie a gigacaloriei la 120 de lei. În aceste condiţii, populaţia branşată la sistemul centralizat de căldură va plăti un preţ de 165 de lei gigacaloria, adică preţul pe care cetăţenii urbei l-au achitat, ani de zile, în timpul mandatului Iorguş.

Familiile care sunt debranşate de la căldură şi care locuiesc la bloc sau în gospodării individuale şi care folosesc altă sursă de încălzire, vor primi un ajutor de încălzire de 150 de lei pe lună, dacă veniturile familiei respective nu depăşesc 2.000 de lei lunar şi 100 de lei pe lună pentru familiile ale căror venituri lunare depăşesc 2.000 de lei. În ceea ce priveşte firma „Callatis Therm“, cea care a lăsat populaţia Mangaliei să îngheţe în locuinţe, contractele dintre aceasta şi asociaţiile de proprietari vor fi reziliate imediat după preluarea primăriei!

Cozile umilinţei înlocuite cu tichetul valoric

 „Cozile umilinţei“, aşa sunt binecunoscute în toată România grămezile de oameni care aşteaptă, lunar, în faţa locaţiilor unde primăria alocă pachete cu alimente. „Oamenii nu mai trebuie umiliţi astfel!“, a spus, în cadrul conferinţei de presă, Zanfir Iorguş. „Lansăm, astăzi, tichetul social, cu o valoare de 50 de lei, cu care persoanele nevoiaşe vor putea să îşi cumpere, când doresc, de unde doresc şi ce doresc ele, fără a le mai fi călcată în picioare demnitatea“.

În ceea ce priveşte turismul, Zanfir Iorguş propune înfiinţarea Oficiului Local de Turism, instituţie locală de tip regie, aflată în subordinea Consiliului Local Mangalia. Acest organism se va ocupa de toate staţiunile alocate Mangaliei, va avea un buget propriu, cheltuieli proprii şi va răspunde în faţa consilierilor locali. „Turismul este, alături de Daewoo Mangalia, unul dintre pilonii care susţin viaţa economică a oraşului. Patru ani s-a stagnat la acest capitol, primăria nereuşind să acceseze alte fonduri europene în afara celor trei proiecte lăsate de mine, dar şi acelea finalizate cu foarte mare greutate: Portul Turistic, Cordonul Saturn Venus şi Reabilitarea Lacurilor de la Neptun. Numai cu ajutorul acestor proiecte europene mai putem recupera timpul pierdut de o administraţie care, patru ani, nu a făcut nimic în plus faţă de ce am reuşit eu să fac“, a spus Zanfir Iorguş.

Actuala administraţie a construit „ZERO“ locuinţe!

 

Construcţia de locuinţe tip ANL şi sociale sunt alte priorităţi ale viitoarei administraţii Iorguş: „Timp de 12 ani am construit atât locuinţe sociale, pentru tineri căsătoriţi, cât şi de tip ANL. 1.438 familii s-au mutat în case noi, de la primărie. După o tombolă şi multe promisiuni deşarte, actuala administraţie se poate lăuda cu „ZERO“ locuinţe pentru tineri“, a adăugat Zanfir Iorguş.

În ceea ce priveşte locurile de muncă, Zanfir Iorguş spune că „toate firmele care au venit, aduse de actuala administraţie, de te miri unde, de la Bucureşti, Galaţi, Constanţa, se vor retrage la matcă. E timpul să readucem în viaţa economică a oraşului firmele din Mangalia, muncitorii noştri, care, din cauză că locurile de muncă le-au fost luate de cetăţeni ai altor oraşe, au ajuns în şomaj“.

Lansarea oficiala a candidatului PDL Mangalia va avea loc maine, incepand cu orele 17.00, la Casa de Cultura din localitate.

Anunțuri

One comment on “Proiectul Iorguş pentru Mangalia: 165 de lei gigacaloria şi proiect european cu pompe de căldură!

  1. daca imi dai si un mercedes te votez . chiar crezi ca mai pacalesti oamenii ? prosti or fi aia de se mai lasa mintiti .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: