2 comentarii

VIAȚA, MOARTEA ȘI ÎNVIEREA LUI IISUS HRISTOS

Muzeul de Arheologie Callatis Mangalia a organizat miercuri, 11 aprilie 2012, începând cu ora 11.00, la sediul muzeului callatian, simpozionul intitulat: “Viața, Moartea și Învierea lui Iisus Hristos”. Directorul Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc, a prezentat informațiile lăsate de scriitorii antici (printre aceștia fiind: Josephus Flavius, Tacitus, Plinius cel Tânăr și Suetonius) cu privire la viața și moartea lui Iisus Hristos. În continuare a făcut referire la informațiile din Talmud și din Evangheliile Noului Testament și a vorbit despre răspândirea creștinismului în primele secole ale existenței sale.

Preotul Iulian Rotaru, de la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril din Mangalia, a descris pe larg ultimile clipe din viața Mântuitorului Iisus Hristos, din punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române, iar la final a vorbit despre Învierea Domnului și despre importanța pe care religia o are în viața oamenilor.

Muzeograf Liliana Bădin le-a descris celor prezenți tradițiile și obiceiurile românilor din toate zonele țării, legate de Sfintele Sărbători de Paști, printre acestea fiind: vopsitul ouălelor, pregătirea coșului pascal pentru Slujba de Înviere, sacrificiul mielului si așa mai departe.

“Deoarece Învierea Domnului cea mai mare sărbătoare a creștinilor, dorința noastră a fost aceea de a organiza un simpozion în Săptămâna Patimilor, în care să prezentăm viața, moartea și invierea lui Iisus Hristos atât din punct de vedere istoric, cât și din punct de vedere religios. Activitățile științifice și culturale, pe care noi le organizăm la muzeul callatian, sunt adresate, de obicei, tinerei generații. Iată că, de această dată, simpozionul a adunat numeroși participanți care s-au dovedit a fi, în marea lor majoritate, persoane de vârsta a doua și a treia. Sunt convins că activitatea noastră și-a atins scopul, întrucât participanții au fost deosebit de receptivi la informațiile pe care noi le-am prezentat și, mai mult decât atât, au pus întrebări legate de tema simpozionului, iar noi le-am răspuns”, a declarat cercetător științific dr. Sorin Marcel COLESNIUC, director al Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia.

Reclame

2 comments on “VIAȚA, MOARTEA ȘI ÎNVIEREA LUI IISUS HRISTOS

  1. Un titlu anost si imbecil facut ca sa inteleaga si Tusac cam despre ce este vorba.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: